Blondy en Donna
Genieten
Wedstrijd

Over Suzanne Taal

 

“Het is mijn missie om deze wereld voor paard en eigenaar ietsje beter te maken. Door geweldloze trainingen en het delen van kennis met de eigenaren. Een gelukkig paard dat veilig en betrouwbaar is. En daardoor een blije eigenaar; dat is mijn doel!”

 

Wist je dat ruim 2/3e van alle slachtpaarden, wordt aangeboden vanwege een probleem met hun gedrag? En dat daar in de meeste gevallen een fysieke oorzaak voor is? Dat is schrikbarend veel! Voor mij een belangrijke reden om mij te verdiepen in gedragsproblematiek. Want een belangrijke oorzaak voor gedragsuitdagingen is gewoonweg: miscommunicatie tussen paard en mens. Dat is op te lossen door heldere taal. Paarden-Taal!

Ik raakte besmet met het paardenvirus toen ik een jaar of vier was. Mijn ouders maakten “De Grote Fout” tijdens een vakantie in Schotland. Ik kreeg mijn eerste paardrijles op pony Blondy van juf Donna. Toen was het gedaan…

 

Na twee jaar wachten mocht ik op mijn zesde eindelijk op paardrijden. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder. Momenteel sta ik samen met mijn paard met veel plezier op Lone Star Western Stable in Alphen aan den Rijn. Mijn paard is een Quarter Horse genaamd LS JustaSweetBandito. Bandito voor intimi. We rijden western, maken graag buitenritten en doen mee aan wedstrijden.

 

Toen Bandito jong was, heb ik veel grondwerk en schriktraining met hem gedaan. Dat was een fantastische voorbereiding op het zadelmak maken. Het uiteindelijke inrijden ging dan ook als een trein. Tot op heden is Bandito een ontzettend fijn, betrouwbaar paard. We genieten iedere dag!

 

Mijn interesse in grondwerken en gedrag was al vroeg gewekt. Paardengedrag is mega interessant! Als vanzelf kwamen steeds meer mensen voor advies bij mij terecht. Toen besloot ik om mijzelf hierin te specialiseren.

 

In 2014 begon ik met de opleiding Instructeur Paard en Gedrag bij E-quine.com van Annemarie van der Toorn. Een fantastische opleiding van 3,5 jaar die erkend door is KNHS en NOC*NSF. Inmiddels ben ik gediplomeerd, CRKBO Geregistreerd Docent en (ook heel belangrijk) voor mijn werkzaamheden verzekerd via EquineRisk.

 

Nu help ik mensen en paarden op locatie, geef ik trainingen en verzorg ik leuke evenementen. Bij E-quine.com geef ik regelmatig les aan de studenten. Ook werk ik graag samen met andere instructeurs. Teamwork makes the dream work! Ontzettend fijn werk waar ik veel mensen mee blij maak. En daar word ik gelukkig van!

 

Zoek je een een oplossing voor het gedrag voor je paard? Een enthousiaste gedragstrainer met oog voor welzijn? Wil je zelf actief bij het proces betrokken worden? Twijfel dan niet langer en stuur me een berichtje. Dan gaan we samen aan de slag.

 

Suzanne Taal
Paarden-Taal