Een bom-proef paard

 

Kun je niet ontspannen met je paard op wedstrijd? Ziet hij overal bakkabouters en tijgers? Wil jij ook dat je paard minder schrikt en meer ontspannen is? Dan ben je toe aan een bom-proef paard! Maak een afspraak voor een langetermijnoplossing die wél werkt.

 

“De kennis, enthousiasme, liefde voor het vak en ervaring van Paarden-Taal is een rijkdom voor elk paard en eigenaar.” Peter Ammerlaan

 

Door deze training leren jij en je paard stapsgewijs om:

 

  • De oorzaak van de angst te herkennen
  • Om te gaan met de schrikreactie
  • Meer zelfvertrouwen te krijgen
  • Angst te vervangen door rust en plezier.

Paarden zijn van nature prooi- en vluchtdieren. Dreigt er mogelijk gevaar? Dan wordt er niet eerst nagedacht. Nee; de hele kudde gaat er dan in één keer keihard vandoor. Het is dus niet zo raar dat paarden van nature angstig kunnen reageren. Maar wel ontzettend lastig en soms gewoonweg gevaarlijk!

 

Door schrik- en obstakeltraining leren jij en je paard goed omgaan met die vluchtreactie. Zodat jullie samen nergens meer bang voor hoeven te zijn. Je leert hele fijne technieken en we werken met leuke obstakels. Zonder geweld en zonder je paard te overvallen of ‘ af te stompen’. Voor een langetermijnoplossing en een betrouwbaar paard.

 

De trainingsmethode die ik gebruik komt voort uit de gedragswetenschap. Op een geleidelijke en rustige manier leer ik je paard omgaan met enge dingen. Daarnaast leert je paard om de aandacht meer bij zijn begeleider te houden. En ik leer jou ook deze methode, zodat je precies weet wat je moet doen in een spannende situatie.

 

Klik hier voor meer gerelateerde foto’s en video’s.