De ideale start voor je jonge paard

 

Geweldig dat jonge spul! Maar ook een enorme verantwoordelijkheid. Want ze moeten echt alles nog leren. Hoe pak je dat nu verstandig aan? Wil jij de ideale start voor jouw jonge paard? Of een nieuw begin voor je oudere paard? Maak dan snel een afspraak.

 

“Zo ontzettend betrokken en kundig. Bouwen het rustig op en letten goed op de reacties van je paard! Suzanne legt alles heel duidelijk uit en filmt het, waardoor je achteraf terug kunt zien hoe het ging!” Nicole Mooy

 

De ideale start bestaat uit stapsgewijs:

 

  • Het krijgen van vertrouwen
  • Een goede communicatie
  • Grondwerken en loswerken
  • Tempo en richting bepalen aan de dubbele lange lijnen
  • Het wennen aan zadel, hoofdstel en bewegingen
  • En vooral: werken met plezier. Zonder haast en zonder geweld.

Zadelmak maken; ik noem het liever een goede basis. Want het is veel meer dan je paard wennen aan een zadel en hoofdstel. Voor Paarden-Taal gaat het beleren van paarden nog zoveel verder. En omdat dit vaak de eerste werkervaring is voor je paard, is het ontzettend belangrijk dat de start goed gebeurt.

 

Het resultaat is een betrouwbaar en gelukkig paard dat met plezier aan het werk gaat. Hij is voorbereid op allerlei praktijksituaties in zijn leven. Schrikt niet van gekke dingen. Loopt makkelijk de trailer in. Klaar om als rijpaard aan de slag te gaan. En daar ben jij als eigenaar heel nauw bij betrokken geweest.

 

Ook geschikt voor paarden die een verkeerde start hebben gehad. Samen maken we een training op maat.

 

Klik hier voor meer gerelateerde foto’s en video’s.